Судак,щука,сом,тушений зі шпаржем
Для рецепту Вам буде
потрібно:
- риба - 1кг
- спаржа - 600г
- шампіньйони - 100г
- вершкове масло - 1 ст.л.
- сіль - на смак

для відвару:

- петрушка (корінь) - 1/2 шт.
- селера - 1/2 шт.
- ріпчаста цибуля - 1/2 шт.
- лавровий лист - 1 шт.
- запашний перець (горошок) -
3-5 шт.

для соусу:

- масло - 1.5 ст.л.
- мука - 1 ст.л.
- яйце (жовток, сирий) - 1-2 шт.
- сіль, перець, лимонний сік - на смак.

Спаржу очистити від шкірки (відскребти її по напряму від підстави до верхівки). Зв'язати пучками. Закип'ятити підсолену воду і, заклавши в неї спаржу, варити до готовності. Підготовлену рибу нарізувати порційними шматками без кісток, посолити і витримати в прохолодному місці. З харчових відходів риби зварити бульйон з додаванням коріння, лука, спецій. Готовий бульйон процідити.

Шампіньйони очистити, промити, нарізувати тонкими скибочками, підсмажити на маслі. Викласти в сотейник, зверху покласти рибу, влити трохи бульйону. Гасити на слабкому вогні протягом 20-25 мин.

Злегка обсмажити муку на маслі, розвести холодним бульйоном, закип'ятити. Готову рибу викласти на середину блюда. Соус, знявши з вогню і швидко розмішуючи, заправити сирими жовтками, лимонним соком, і змішавши з грибами, підігріти, але не кип'ятити. Залити їм рибу, навколо помістити спаржу.

Категорія: Рибацька кухня | Переглядів: 1367 | Додав: rubalka-mr | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Добавляти коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі - зареєструйтесь, або увійдіть ввівши пароль і логін !
[ Регістрація | Вхід ]
[BODY]