РАКИ В ПИВІ
Промитих оброблених раків (10 шт.) Опустити в бурхливо киплячу підсолену (0,5 л.) Воду, куди вже додано стебла 40 г петрушки або 20 г кропу, один лавровий лист, 2 горошини запашного перцю. Залити все однією пляшкою пива.
Зрідка струшуючи каструлю, варити раків 8-10 хвилин, поки вони не стануть червоними, і між каркасом і шийкою не утворюється тріщина. Зварившись раків охолодити у відварі. При подачі на стіл покласти раків гіркою на глибокому блюді. Окремо подати часниковий соус (тертий часник, дрібно рубані трави, майонез і сметана). Смачного ! |
Раки по-Табаковської
Узяти два десятка раків. У глибоку миску налити молоко і хвилин на 5 покласти туди раків, щоб вони заснули. Налити у велику каструлю холодну воду, покласти в неї крупно порізаний болгарський перець, перець чилі, гострий зелений перець, сухий часник, сушений кріп, лавровий лист, перець горошком, запашний перець, бадьян, свіжу кинзу і кріп, розрізану навпіл голівку свіжого часнику. Добре посолити (сіль або грубого помелу, або морська). Довести до кипіння і швидко опустити в каструлю раків. Варити приблизно 5 хв. до того моменту, поки раки не спливуть. Воду злити. Раків перекласти на блюдо і подавати гарячими... |
Раки по простому Раків вимийте холодною водою. Воду доведіть до кипіння, посоліть, покладіть кріп. Коли раки будуть зварені, укладіть їх у глибоке блюдо, полийте бульйоном, в якому вони варилися. Якщо ви готуєте цю закуску будинку, то додайте маленьку деталь - підсмажені білі хлібці... |
Скумрія засмажена на вуглях
Скумбрію почистити, випатрати, відрізати голову, злегка поперчити, посолити зовні і всередині. Лимон порізати дольками. У черевце покласти дрібно нарізану зелень петрушки і естрагону і дольки лимона. |
Судак з картоплею
Очищену і промиту рибу розрізати вздовж по хребту, потім нарізати поперек, посипати перцем і укласти шматки на змащену маслом сковороду.Зверху рибу засипати сирою картоплею, нарізаною у вигляді локшини. Все це посолити, посипати борошном, полити рибним бульйоном або водою, а потім, посипати товченими сухарями, збризнути розтопленим маслом і поставити в духову шафу. Риба запікається 20-35 хвилин (залежно від товщини шару картоплі)... |
Уха по королівськи
Сухі гриби залити холодною водою. Коли вони набухнуть, воду, в якій вони замочували, профільтрувати і використовувати для приготування юшки. |
Легка та корисна рибна страва У каструлю налийте вино, додайте цукор, прянощі та 1/2 ч. ложки солі. Доведіть суміш до кипіння. Продовжуйте варити, доки не залишиться чверть початкового об’єму. Зніміть з вогню. |
Риба під майонезом. Рибне філе посолити, посипати розтовченим часником і залишити на 2 год. у холодному місці. Овочі почистити залити 1 л. гарячої води і варити на повільному вогні, доки вода не закипить, тоді додати спеції і варити під щільно закритою кришкою протягом 15 - 20 хв. У киплячий відвар покласти рибне філе, нарізане на порції, і продовжувати варити на дуже повільному вогні протягом 30 - 40 хв. Залива повинна бути на рівні з рибою. Зварені шматки риби викласти в полумисок, надаючи їм форму риби... |
Риба , запечена з помідорами. Рибне філе нарізати на порційні частини, посолити, посипати розтовченим часником і залишити на 1 - 2 години ( можна на ніч ) у холодному місці. Тоді викласти у посудину, полити олією , посипати посіченою цибулею і кожну порцію прикрасити кружальцями помідора. Посолити, додати трохи цукру, посипати зеленню петрушки і запікати у нагрітій духовці (240 гр.Цельсія) протягом 15 - 20 хв. Сметану змішати з борошном , посолити, влити 0,5 скл. води,додати зелень петрушки і залити рибу. Зверху посипати сиром, натертим на грубій терці, і поставити в духовку ще на 15 хвилин. Подавати як гарячу закуску... |
Шашлик із риби. Лимон натираєм разом із шкіркою на грубій терці , додаєм рослинного масла, кетчуп, гірчицю, дрібно порізаний часник, сіль, перець і цукор за смаком. Все перемішуєм. |