3 філе морського окуня. 2 стебла цибулі-порею (верхнє зелене листя відріжте). Декілька смужок солодкого перцю. 4 ст. ложки вершкового масла. сіль, перець за смаком. Для соусу: 300 г сухого червоного вина. 4 ст. ложки цукру.
2 ст. ложки вершкового масла. По щіпці сухого анісу, меленої кориці, гвоздики і чорного перцю.
Спосіб приготування:
У каструлю налийте вино, додайте цукор, прянощі та 1/2 ч. ложки солі. Доведіть суміш до кипіння. Продовжуйте варити, доки не залишиться чверть початкового об’єму. Зніміть з вогню. Додайте 2 ст. ложки вершкового масла і розмішайте. Соус готовий. Цибулю-порей вимийте і наріжте кільцями. Розігрійте у сковороді 2 ст. ложки вершкового масла, додайте цибулю-порей, перець та сіль. Обсмажуйте 5 хвилин, потім зніміть з вогню. Філе помийте, обсушіть та покладіть на робочу поверхню шкірою догори. Гострим ножем зробіть надрізи на шкірі у вигляді ромбів. Обов’язково надріжте шкіру не тільки посередині, але й по краях філе, щоб риба не згорнулася при запіканні. Розігрійте духовку до 200°С. Деко змастіть маслом, викладіть рибу, полийте розтопленим вершковим маслом, приправте сіллю, перцем та поставте в духовку на 20 хвилин. Викладіть на тарілку цибулю-порей, на цибулю покладіть запечене філе окуня, полийте приготованим соусом, та прикрасьте шматочками злегка підсмаженого солодкого перцю. Тут можливі варіанти: можна покласти на рибу шматочки помідора, зелену цибулю та тому подібне.