Печений морський окунь



Інградієнти:

3 філе морського окуня.
2 стебла цибулі-порею (верхнє зелене листя відріжте).
Декілька смужок солодкого перцю.
4 ст. ложки вершкового масла.
сіль, перець за смаком.
Для соусу:
300 г сухого червоного вина.
4 ст. ложки цукру.

2 ст. ложки вершкового масла. По щіпці сухого анісу, меленої кориці, гвоздики і чорного перцю.


Спосіб приготування:


У каструлю налийте вино, додайте цукор, прянощі та 1/2 ч. ложки солі. Доведіть суміш до кипіння. Продовжуйте варити, доки не залишиться чверть початкового об’єму. Зніміть з вогню.
Додайте 2 ст. ложки вершкового масла і розмішайте. Соус готовий.
Цибулю-порей вимийте і наріжте кільцями.
Розігрійте у сковороді 2 ст. ложки вершкового масла, додайте цибулю-порей, перець та сіль. Обсмажуйте 5 хвилин, потім зніміть з вогню.
Філе помийте, обсушіть та покладіть на робочу поверхню шкірою догори.
Гострим ножем зробіть надрізи на шкірі у вигляді ромбів. Обов’язково надріжте шкіру не тільки посередині, але й по краях філе, щоб риба не згорнулася при запіканні.
Розігрійте духовку до 200°С.
Деко змастіть маслом, викладіть рибу, полийте розтопленим вершковим маслом, приправте сіллю, перцем та поставте в духовку на 20 хвилин.
Викладіть на тарілку цибулю-порей, на цибулю покладіть запечене філе окуня, полийте приготованим соусом, та прикрасьте шматочками злегка підсмаженого солодкого перцю. Тут можливі варіанти: можна покласти на рибу шматочки помідора, зелену цибулю та тому подібне.

Категорія: Рибацька кухня | Переглядів: 1101 | Додав: rubalka-mr | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Добавляти коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі - зареєструйтесь, або увійдіть ввівши пароль і логін !
[ Регістрація | Вхід ]
[BODY]