Домашні консерви
Перший рецепт

Рибу треба почистити, вительбушити і посмажити на олії. Потім приготувати соус: підсмажити цибулю з морквою на олії, додати трохи води, солі і цукру і 10—15 хвилин тушкувати. Після цього слід прокип’ятити скляну банку, скласти в неї смажену рибу і доверху залити соусом. Тепер залишилося за допомогою приладу для домашнього консервування щільно закрити банку металевою накривкою з гумовою прокладкою і 2—3 години тримати у киплячій воді.

Другий рецепт

Рибу слід тільки вительбушити і ретельно промити. На дно емальованої каструлі покласти цибулю, моркву, кілька зерен чорного перцю, трохи лаврового листу. Зверху перцю укласти шар риби, на неї — такий же шар, як на дні, далі знову рибу. І так доти, доки не заповниться каструля. Потім у неї слід залити (з розрахунку на кілограм риби) чверть склянки оцту, три чверті склянки води, в якій розчинено потрібну порцію солі, і склянку олії. Тепер залишилося щільно закрити каструлю, поставити на несильний вогонь, протушкувати рибу три-чотири години, переложити її в прокип’ячену банку, залити олією, закрити і обробити як у першому випадку.

Категорія: Рибацька кухня | Переглядів: 3103 | Додав: rubalka-mr | Рейтинг: 4.0/2 |
Всього коментарів: 0
Добавляти коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі - зареєструйтесь, або увійдіть ввівши пароль і логін !
[ Регістрація | Вхід ]
[BODY]