Київська «мастирка»
За легендою, спочатку ця принада називалася “монастирка”, бо її рецепт начебто винайшли монахи з якогось київського монастиря. Сьогоднi це одна з найпопулярнiших принад для ляща. Склянка жовтого лущеного гороху замочується на 5-6 годин. Потім розварюється на повільному вогні до однорідної кашки, в яку поступово всипають біля півстакана манної крупи, добре перемішуючи. Щоб горох швидше розварився, можна додавати чайну ложку харчової соди або варити його 20 хвилин в “скороварцi”. Додатково в мастирку додають жовток курячого яйця (можна білок), декілька крапель соняшникової олії і половину чайной ложки меду. Для сазана, персонально, декілька капель анісового масла. Потім гарячу мастирку загортають в чисту ганчiрку і добре розминают руками. Основна вимога - мастирка повинна бути максимально м’якою і одночасно не змиватися з гачка протягом 15-25 хвилин (в залежності від течії). На мастирку ловляться всі коропові риби. Ловлять як на донку так і поплавцевою вудкою на будь-якій течії. В’яз більше любить коли мастирка наживляется на гачок невеликим кульками, лящ - коли гачок замурований в грушкоподiбнiй грудці. | |
Категорія: Наживки | Переглядів: 2800 | Додав: rubalka-mr | Рейтинг: 5.0/1 | |
Всього коментарів: 0 | |
Добавляти коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі - зареєструйтесь, або увійдіть ввівши пароль і логін !
[ Регістрація | Вхід ]
[ Регістрація | Вхід ]