Судак у повний ріст
4 судачки, сіль, 1 картоплина, 120г муки, 1 чайна ложка солодкої паприки, 1 чайна ложка меленого чорного перцю, 1 лимон, рослинне масло, 8 вишень.
Судачків почистити від луски, випотрошити, видалити очі і зябра. Підрізати ножницями плавники. Рибу ретельно промити в холодній воді і висушити. З обох сторін риби по всій довжині зробити через кожні 2 - 3см неглибокі надрізи. Натерти з зовні і з середини сіллю і хоч би на 1 годину поставити в холодильник. Вийміть із холодильника, вставте рибі в рот картоплину. Візьміть рибу за два кінці і вигніть її півмісяцем, хребтом всередину. Для того щоб зберегти дану форму, проткніть рибу загостренною паличкою, через шию до хвоста, при необхідності закрепіть мотузкою. Змішайте муку з паприкою і меленим перцем, обваляйте в ній рибу. Налийте масло у велику сковорідку, так що риба помістилась в ній і можна було б її перевертати. Коли масло розігріється, обережно положіть в нього рибу і жарте без кришки 5 - 8 хв. з кожної сторони. Обережно вийміть, дайте маслу зтекти з риби і положіть її на папір, для того щоб він витянув із риби остатки масла.Перед тим , як подавати рибу до столу, вийміть їй з рота картоплину і вставте замість неї кусок лимона. Поставивши рибу на тарілку, положіть з обох боків , посипану порізаною петрушкою , відварену картоплю. Замість очей поставте вишні.Зверху полийте соусом ( соус приготуйте за своїм смаком і вибором ). На куски різати уже на столі.
Категорія: Рибацька кухня | Переглядів: 708 | Додав: rubalka-mr | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Добавляти коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі - зареєструйтесь, або увійдіть ввівши пароль і логін !
[ Регістрація | Вхід ]
[BODY]