Сторінки: 1 2 3 »

 

РАКИ В ПИВІ
Промитих оброблених раків (10 шт.) Опустити в бурхливо киплячу підсолену (0,5 л.) Воду, куди вже додано стебла 40 г петрушки або 20 г кропу, один лавровий лист, 2 горошини запашного перцю. Залити все однією пляшкою пива.

Зрідка струшуючи каструлю, варити раків 8-10 хвилин, поки вони не стануть червоними, і між каркасом і шийкою не утворюється тріщина. Зварившись раків охолодити у відварі. При подачі на стіл покласти раків гіркою на глибокому блюді. Окремо подати часниковий соус (тертий часник, дрібно рубані трави, майонез і сметана).

Смачного !



Раки по-Табаковської
Узяти два десятка раків. У глибоку миску налити молоко і хвилин на 5 покласти туди раків, щоб вони заснули. Налити у велику каструлю холодну воду, покласти в неї крупно порізаний болгарський перець, перець чилі, гострий зелений перець, сухий часник, сушений кріп, лавровий лист, перець горошком, запашний перець, бадьян, свіжу кинзу і кріп, розрізану навпіл голівку свіжого часнику. Добре посолити (сіль або грубого помелу, або морська). Довести до кипіння і швидко опустити в каструлю раків. Варити приблизно 5 хв. до того моменту, поки раки не спливуть. Воду злити. Раків перекласти на блюдо і подавати гарячими...



Раки по простому

 Раків вимийте холодною водою. Воду доведіть до кипіння, посоліть, покладіть кріп. Коли раки будуть зварені, укладіть їх у глибоке блюдо, полийте бульйоном, в якому вони варилися. Якщо ви готуєте цю закуску будинку, то додайте маленьку деталь - підсмажені білі хлібці... 


Скумрія засмажена на вуглях

Скумбрію почистити, випатрати, відрізати голову, злегка поперчити, посолити зовні і всередині. Лимон порізати дольками. У черевце покласти дрібно нарізану зелень петрушки і естрагону і дольки лимона.
Дати постояти 20-30 хв.
Розкласти рибу на решітці. Смажити на вугіллі 20-30 хв., періодично перевертаючи.
Подавати до столу, прикрасивши тарілку порізаними свіжими помідорами і зеленню...




Судак з картоплею

Очищену і промиту рибу розрізати вздовж по хребту, потім нарізати поперек, посипати перцем і укласти шматки на змащену маслом сковороду.Зверху рибу засипати сирою картоплею, нарізаною у вигляді локшини. Все це посолити, посипати борошном, полити рибним бульйоном або водою, а потім, посипати товченими сухарями, збризнути розтопленим маслом і поставити в духову шафу. Риба запікається 20-35 хвилин (залежно від товщини шару картоплі)...

 



Уха по королівськи

Сухі гриби залити холодною водою. Коли вони набухнуть, воду, в якій вони замочували, профільтрувати і використовувати для приготування юшки.
Курку розрубати на шматки з кістками, рибу нарізати шматочками. Очищені овочі нарізати.
У киплячу підсолену воду вкинути відразу всі інгредієнти, довести до кипіння. Варити 5-7 хвилин і настояти без нагрівання 20-25 хвилин.
Подати на стіл у тому ж посуді, де уха варилася.
Трави, коріння, прянощі додавати за бажанням.
Поєднання грибів, риби, птиці, овочів створюють своєрідний смак і аромат такої юшки... 



Легка та корисна рибна страва

У каструлю налийте вино, додайте цукор, прянощі та 1/2 ч. ложки солі. Доведіть суміш до кипіння. Продовжуйте варити, доки не залишиться чверть початкового об’єму. Зніміть з вогню.
Додайте 2 ст. ложки вершкового масла і розмішайте. Соус готовий.
Цибулю-порей вимийте і наріжте кільцями.
Розігрійте у сковороді 2 ст. ложки вершкового масла, додайте цибулю-порей, перець та сіль. Обсмажуйте 5 хвилин, потім зніміть з вогню.
Філе помийте, обсушіть та покладіть на робочу поверхню шкірою догори.
Гострим ножем зробіть надрізи на шкірі у вигляді ромбів. Обов’язково надріжте шкіру не тільки посередині, але й по краях філе, щоб риба не згорнулася при запіканні.
Розігрійте духовку до 200°С...



Риба під майонезом.

 Рибне філе посолити, посипати розтовченим часником і залишити на 2 год. у холодному місці. Овочі почистити залити 1 л. гарячої води і варити на повільному вогні, доки вода не закипить, тоді додати спеції і варити під щільно закритою кришкою протягом 15 - 20 хв. У киплячий відвар покласти рибне філе, нарізане на порції, і продовжувати варити на дуже повільному вогні протягом 30 - 40 хв. Залива повинна бути на рівні з рибою. Зварені шматки риби викласти в полумисок, надаючи їм форму риби... 



Риба , запечена з помідорами.

 Рибне філе нарізати на порційні частини, посолити, посипати розтовченим часником і залишити на 1 - 2 години ( можна на ніч ) у холодному місці. Тоді викласти у посудину, полити олією , посипати посіченою цибулею і кожну порцію прикрасити кружальцями помідора. Посолити, додати трохи цукру, посипати зеленню петрушки і запікати у нагрітій духовці (240 гр.Цельсія) протягом 15 - 20 хв. Сметану змішати з борошном , посолити, влити 0,5 скл. води,додати зелень петрушки і залити рибу. Зверху посипати сиром, натертим на грубій терці, і поставити в духовку ще на 15 хвилин. Подавати як гарячу закуску... 



Шашлик із риби.

Лимон натираєм разом із шкіркою на грубій терці , додаєм рослинного масла, кетчуп, гірчицю, дрібно порізаний часник, сіль, перець і цукор за смаком. Все перемішуєм.
• Філе риби ріжемо на кусочки товщиною приблизно 2 – 3 см. Виложуємо в глибоку миску і заправляємо приготовленним маринадом. Потім даємо замаринуватись близько 40 хв., щоб риба краще замаринувалась.
• Насаджуємо кусочки риби на шампури і обжарюємо на вугіллі протягом 15 – 20 хв.
• Листки китайського салату викладаємо на тарілки.
• Готовий шашлик з риби гарно розкладаєм на листках китайського салату...

1-10 11-20 21-30