Сторінки: « 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 34 35 »

Дельта. Коли ми виголошуємо це слово, то у абсолютної більшості любителів рибалки не виникає питання про дельту якої річки йде мова. Всім зрозуміло раз дельта, означає Волга. Правильно, ми на Нижній Волзі. На риболовецькій базі Застава, де нас зустріли з традиційною гостинністю, всі човнові причали виявилися далеко від кромки води. Місцеві жителі стверджують, що вода відійшла метрів на п'ятнадцять.


Скумрія засмажена на вуглях

Скумбрію почистити, випатрати, відрізати голову, злегка поперчити, посолити зовні і всередині. Лимон порізати дольками. У черевце покласти дрібно нарізану зелень петрушки і естрагону і дольки лимона.
Дати постояти 20-30 хв.
Розкласти рибу на решітці. Смажити на вугіллі 20-30 хв., періодично перевертаючи.
Подавати до столу, прикрасивши тарілку порізаними свіжими помідорами і зеленню...




Судак з картоплею

Очищену і промиту рибу розрізати вздовж по хребту, потім нарізати поперек, посипати перцем і укласти шматки на змащену маслом сковороду.Зверху рибу засипати сирою картоплею, нарізаною у вигляді локшини. Все це посолити, посипати борошном, полити рибним бульйоном або водою, а потім, посипати товченими сухарями, збризнути розтопленим маслом і поставити в духову шафу. Риба запікається 20-35 хвилин (залежно від товщини шару картоплі)...

 



Уха по королівськи

Сухі гриби залити холодною водою. Коли вони набухнуть, воду, в якій вони замочували, профільтрувати і використовувати для приготування юшки.
Курку розрубати на шматки з кістками, рибу нарізати шматочками. Очищені овочі нарізати.
У киплячу підсолену воду вкинути відразу всі інгредієнти, довести до кипіння. Варити 5-7 хвилин і настояти без нагрівання 20-25 хвилин.
Подати на стіл у тому ж посуді, де уха варилася.
Трави, коріння, прянощі додавати за бажанням.
Поєднання грибів, риби, птиці, овочів створюють своєрідний смак і аромат такої юшки... 



Легка та корисна рибна страва

У каструлю налийте вино, додайте цукор, прянощі та 1/2 ч. ложки солі. Доведіть суміш до кипіння. Продовжуйте варити, доки не залишиться чверть початкового об’єму. Зніміть з вогню.
Додайте 2 ст. ложки вершкового масла і розмішайте. Соус готовий.
Цибулю-порей вимийте і наріжте кільцями.
Розігрійте у сковороді 2 ст. ложки вершкового масла, додайте цибулю-порей, перець та сіль. Обсмажуйте 5 хвилин, потім зніміть з вогню.
Філе помийте, обсушіть та покладіть на робочу поверхню шкірою догори.
Гострим ножем зробіть надрізи на шкірі у вигляді ромбів. Обов’язково надріжте шкіру не тільки посередині, але й по краях філе, щоб риба не згорнулася при запіканні.
Розігрійте духовку до 200°С...



В цій статі розповідається про ловлю хижої риби на жерлицю.

Жерлиця - це один з найпопулярніших і найдієвіший спосіб ловлі хижака зимою, який не вимагає великої
трати грошей, чи енергії. Найголовніше для жерлиці знайти живця!!! Тому що інколи зимою бувать безкльові дні при яких дістати з десяток малих плотвичок чи окунців досить непросто. 



Збираючись на зимову рибалку за хижаком ви повинні знати всі особливості повадок риби в даний час, на даному місці. Це і є основним принципом зимової рибалки який не залише вас без риби! Також в основному не потрібно забувати що рибалка - це не тільки риба,  але й велике задоволення яке приносить вам природа. 

                                                                    "GAMAKATSU"                   

Гачки GAMAKATSU відрізняються завершеністю, навіть вишуканістю форм, співмірністю усіх елементів і неперевершеною якістю матеріалу. Конструктори і технологи фірми GAMAKATSU одними з перших у світі запропонували принципово нову форму загину гачка, направивши його жало всередину, що у поєднанні з бічним вигином піддіва значно збільшило зацепистость. Для
виготовлення гачків фірма GAMAKATSU використовує високовуглецевий і легований сталевий дріт.
Вісь піддіва у більшості серіїв гачків GAMAKATSU спрямована до колечка або лопатки і співпадає з напрямом тяги волосіні, тому потрібно мінімальне зусилля для того, щоб гачок надійно проникав в тканини риби.У якому б положенні гачок не опинився в пащі риби, при підсічці промашка практично виключена.


Головною перевагою гачків АTEMI є використання у виробництві високоякісної високовуглецевої сталі, яке разом із застосуванням спеціальної технології гарячого штампування, хімічного заточування і різних методів вакуумної термічної обробки, забезпечує високу міцність і твердість гачка.


     


Наловити плітки по першому льоду досить просто. Клювання буває активний, і особливих проблем при правильно скомпонованной снасті не виникає. Відшукати місця виходу плітки теж не складає труднощів. Як правило з року в рік вони повторюються. Перші зимові рибалки-дороги зважилися вийти на лід, перевіряють такі "столи" в першу чергу і рано чи пізно усьому риболовецькому братерству стає відомо, де бере плітка.

1-10 11-20 ... 151-160 161-170 171-180 181-190 191-200 ... 331-340 341-344